Nähtävyydet

Kesätori

Jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan kesälauantaisin väki on kokoontunut Helsingin tien ja Salkolantien risteyksessä olevalle torille. Kesätori on tuonut seudulle ennen näkemättömän vilkkauden. Kirkonkulman talojen ja väen määrä on lisääntynyt huimasti.
Lue lisää kesätorista

Hiidenlinna

Ainoa Suomessa 1900-luvulla yhden miehen voimin suunniteltu ja rakennettu linna. Tiedustelut: info@hiidenlinna.com.
Lue lisää Hiidenlinnan omalta sivustolta

Ämyri

Tunnelmallinen Ämyrin tanssilava Somerniemellä on viihdyttänyt tanssin ja tanssimusiikin ystäviä läheltä ja kaukaa jo yli kuuden vuosikymmenen ajan. Tule sinäkin kokemaan paikan ainutlaatuinen tunnelma.
Lue lisää Ämyrin omalta sivustolta

Somerniemen Kirkko

Somerniemen kirkko on kauniilla paikalla Painionjärven rannalla. Se on torniton, suorakaiteinen pitkäkirkko, jonka pitkiltä sivuilta ulkonevat keskiakselissa vastakkaiset kylkiäiset, pohjoinen sakaristo ja eteläinen eteinen. Sen järjestyksessä toinen tapuli rakennettiin 1749 ja erillinen puinen, kolminivelinen tapuli on edelleen pystyssä. Nykyinen puukirkko on rakennettu intendentinkonttorin piirustusten mukaan v. 1813. Kirkon alttaritaulu on tuntemattoman maalarin tekemä, ”Kristus Getsemanessa” ja ”Ehtoollinen”, ostettu 1828-29. Kellot 1746, 1889.

Muut nähtävyydet